izmir lokması (pratik)

1 ekmek hamuru
2 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı karbonat

kızartmak için sıvıyağ (1lt kullandım)

şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limon suyu

şerbeti kaynatıp soğutun.

ekmek hamurunun üzerine malzemeleri ekleyin.
elinizle tüm malzemeyi hızlıca çırpın.
tavaya bol yağ koyup ısıtın.
hamuru sol elinizle avuçlayıp yumruğunuzu sıkın.
baş ve işaret parmağınızın arsasından çıkan hamuru kaşık ile alın.
sağ elinizi yağlayıp ortası delik olacak şekilde elinizle şekillendirip yağda lokmalarınızı kızartın.
kızaran lokmaları hemen soğuk şerbete atın.bir iki çevirip şerbetten çıkarın.servis tabağına dizin…


afiyet olsun…

About these ads

yemek tarifleri hakkında

yemek tarifleri
Bu yazı TATLILAR içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s