Fincanda Kadayıf Tatlısı ve Bayram….

 
Kadayıf’ın alışılmışın dışında değişik bir sunum şeklidir fincanda kadayıf.

Özellikle Ramazan sofralarında tatlı sanki daha bir çok aranıyor, tercih ediliyor.
İşte bu tatlıda bu anlamda lezzetli,pratik ve sunumu hoş bir tatlı.
Sizde de olur mu bilmem ama ben her bayram öncesi değişik ne yapabilirim  diye düşünmeden edemem…
Bayram için bu tatlıyı yapmayı düşünüyorum..
Bayram içinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz değişik bir alternatif olabilir..

Benim fincanım biraz büyükçe olduğu için kadatıf porsiyonlarımda irice ama sevimli oldular.
Yanında sade dondurma ile çok iyi gidecektir.
Altta pişmeden önce piştikten sonraki şerbetsiz halleri görülüyor..
Malzemeler 
500 gr kadayıf
120 gr tereyağı
2 su bardağı kırık iç ceviz yada fındık
Şerbeti
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı
Tatlıyı hazırlamadan önce şerbetimizi yukarıdaki ölçülere göre hazırlayalım ki tatlımız pişince soğumuş olsun..
Kadayıfı elimizle küçük parçalara ayıralım.
Ben bunun için kadayıfı biraz dondurucu bekletiyorum çıkarınca fazla zorlaman kırılıyor.
Tereyağını eritelim ve bir kabın içine aldığınız kadayıfın üzerine dökelim.
Elimizle harmanlayarak, tereyağını kadayıfa iyice yedirelim.
Bir nescafe fincanı veya daha küçük bir fincanın yarısını kadayıf ile dolduralım.
Elimizle kadayıfı bastırarak sıkıştıralım.
Ortasına cevizi ekleyelim.
Üstüne tekrar kadafıf ilave ederek, yine elimizle bastırarak şıkıştıralım.
Sıkıştırma işlemi için bir tuzlukta kullanabilirsiniz.
Fincanı yağlanmış tepsiye ters çevirelim.
Eğer iç harç fazla sıkıştırmadan dolayı çıkmazsa fincanı sertçe vurarak çevirirseniz çıkacaktır…
Kadayıfların tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra,
180 derece fırında üstleri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Şerbetini kadayıflar sıcak şerbet soğuk olacak şekilde kadayıfların üzerine kaşık kaşık dökelim.
Kadayıfın şerbeti iyi çekebilmesi için tepsideki şerbetten ara ara alarak kadayıfların üzerine dökelim.
Kadayıflar şerbeti çekince servis yapabiliriz.
***
**
*
*Fincan küçük kahve ficanı olursa kadayıf porsiyonu daha küçük olur.
*Şerbeti sıcak dökerseniz çok yumuşak, ılık dökerseniz normal,soğuk dökerseniz de daha çıtır çıtır olacaktır.
Bu vesile ile sevinç ,mutluluk ve huzur günü olan Ramazan Bayramının  hem kendimize hem ülkemize hem de bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum.
 Yüce Rabbim inşallah, sevdiklerimizle beraber mutlu ve huzurlu nice bayramlar geçirmemizi nasip etsin.

………………Bayramınız mübarek olsun…………..


About these ads

About yemek tarifleri

yemek tarifleri
Bu yazı pratik yemek tarifleri içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s