Haşhaşlı Katmer (Çorum ve Afyon Yöresi)

Katmerler hazır…

Sade katmerlerr….
Haşhaşlı Katmer….
Katmer pişerken bolca yağlanmalı…. Yanmaz tava yerine saçta daha iyi olduğuna garanti
veririm….
Yağlanıp tekrar tekrar açılmalı…
Haşhaşlı katmer pişmeye hazır….

Malzemeler:
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1 yumurta
* 2 kaşık yoğurt
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* Bir tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
* 1 kase ezilmiş haşhaş
* 1 su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı yağ
1. Şekil KatmerYapılışı: Hamur iyice yoğurulur mayalanması ve dinlenmesi için 30 dk.bekletin. Hamur 6 parçaya ayırın ve beze haline getirin. Her parçayı büyükçe açın içine haşhaşla karıştırdığınız yağdan bolca sürün, hamuru rulo haline getirin ve kendinize doğru kıvırın, kıvrılan parçayı tekrar birbirinin üzerine kıvırarak güzelce açın, yanmaz tavada arkalı önlü iyice pişirin. Pişirken bolca yağlağın. Bütün hamur aymı şekilde yapılır. Servis sırasında peynir veya reçel çeşitleri ile servis yapabilirsiniz.
2. Şekil Katmer Yapılışı: Hamur yoğrulduktan sonra, hamur küçük bezelere ayrılır. İki beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına yağ ve haşhaş karışımı sürülür ve dolapta bekletilir. Dolaptan çıktıktan sonra yeniden yağ karışımı ve haşhaş sürülür bohça gibi yapılır tekrar tabak büyüklüğünde açılır.Yanmaz tavada arkası ve önü iyice pişirilir.Bütün hamur aynı şekilde yapılır.
Afiyet Şeker Olsun ….

NOT:
* Katmer hamuruna maya koymadanda yapabilirsiniz.
* Sadece un,tuz ve su yoğurulabilir. Hamuru yine 30 dk. dinlendirin.
* Marketlerden çekilmiş haşhaş temin edebilirsiniz.
* Saç üstünde yapılan katmerler daha lezzetli olur.
* Katmerin en önemli özelliği yağ ve haşhaştan dolayı kat kat olmasıdır.
* Katmer sıcak sıcak tüketilirse daha lezzetli olur.
* Katmeri yaparken hamur yağ ve haşhaş ile iyice özleşmelidir.
* Yağ ve un miktarı tarife göre artabilir.
* Yapılan hamur veya katmerler difrizde saklanabilir.
* Katmerler soğuduğunda tekrar ıstılarak yenmelidir.
* Katmeri haşhaşsız sadece yağ ilede yapabilirsiniz
* Katmer çeşitli peynir ve reçellerle tüketilebilir.
DERTSİZ BİR KAYA DİBİ, O DA ÇOK YALNIZIM DER


About these ads

About yemek tarifleri

yemek tarifleri
Bu yazı pratik yemek tarifleri içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s