YOĞURTLU PAZILI BULGUR KÖFTESİ

Bugün, Tuz Biber Dergisi‘nin Mart sayısında yayınlanan tariflerimden birisi olan yoğurtlu pazılı bulgur köftesinin tarifini vermek istiyorum.
Körpecik pazı yaprakları pazar tezgahlarını süslemişken bu tarifi yapmanın tam zamanı.
Yaz aylarında da yoğurtlu olması sebebi ve hafifliği ile sık sık yapabilirsiniz.
Ben bu tarifi geçen yaz Sofra dergisinde görüp, denemiştim.
“Afiyetle Kalın”

YOĞURTLU PAZILI BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;

1 demet pazı,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
1 çay bardağı zeytinyağı, tuz.
Bulgur köftesi için;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
Tarifi;
Pazıların yapraklarını yıkayın ve saplarını ince ince, yapraklarını geniş geniş doğrayın.
Kaynayan tuzlu suyun içine önce saplarını atıp, biraz haşlayın.
Saplar yumuşayınca yapraklarını da ekleyip, 3-4 dakika kaynatın ve süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, iyice sıkarak suyunu süzün.
Hazırladığınız pazının tuzunu, yağını ekleyip, karıştırın.
Sarımsağı ezip, yoğurtla karıştırın.
Sarımsaklı yoğurtla pazıyı karıştırıp, servis tabağına yerleştirin.
Bulgur köftesini yapmak için;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Hazırladığınız köfteleri servis tabağında ki yoğurtlu pazının üzerine dizerek servis yapın.
“Afiyet Olsun”
*Muhterem’le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusu’na ait resimlerin 3. ve son bölümünde, büyük havuzdan resimleri, ördek, kuğu, sincap gibi Emirgan sakinlerini ve 3 bölümdür yayınladığım resimlerle hazırladığım, müzikli videoyu görebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem’le Geziye-Emirgan Korusu 2010-3. Bölüm

About these ads

About yemek tarifleri

yemek tarifleri
Bu yazı GARNİTÜRLER içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s