yağ mantısı (patatesli)


tüm ziyaretçilerime merhabalar…

malzemeler…

hamuru:
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
tuz-karbonat(1/2 çay kaşığı)
un

hamuru orta yumuşaklıkta tutup 10 dk.dinlendiriyoruz.
iç harcı:
haşlanmış rendelenmiş patates ….1 orta boy kuru soğan çok az salça ile kavrulmuş tuz ve karabiber ile tatlandırılmış….

sosu:
sarımsaklı yoğurt
az tereyağ ve sıvı yağ karışımında sotelenmiş kırmızı biber….

hamuru az un serperek bıçak sırtı kalınlığında açıyoruz.kupat veya çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
her yuvarlağın içine bir miktar iç harcından koyup gül şeklinde kapatıyoruz.orjinali gül şeklinde ama ben pelmen şeklinde kapattım.bu şekilde kapatmak isterseniz buradaki videoyu izleyin.rus pelmeni tarifinde gelinimiz jane nasıl şekil verileceğini göstermişti….

hamurlarımızı kapattıktan sonra bol kızgın yağda nar gibi kızartıyoruz.
soğutmadan servis tabağına alıp sosunu ilave ederek sıcak sıcak servis yapıyoruz…

afiyetler olsun…

About these ads

yemek tarifleri hakkında

yemek tarifleri
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s