rus pelmeni

kardeşimin eşi rus olduğu için onların yemek kültürlerinden ve rus mutfağından değişik lezzetler tadmaya ve tanımaya devam ediyoruz.
bunlardan biride rus pelmeni.
en az bizim mantımız kadar güzel bir lezzet …
yapımı hem basit hemde çok zevkli…
ruslar mantıyı sadece tereyağı sosla yiyiyorlar ….
biz yoğurtlu ve soslu olarak tercih etsekte sadece tereyağlı sosla bile harika…

tarifimiz:

un,su,tuz,1 yumurta dan oluşan bildiğimiz klasik mantı hamuru.

iç harcı:
kıyma,
1 rende kurusoğan,
tuz,karabiber

hamuru fındık büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. un ile su bardağının ağzı büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz. içine 1 tatlı kaşığı iç harcını koyup videoda sevgili jane’nin gösterdiği şekilde kapatıyoruz..

http://www.youtube.com/get_player

Hepsi hazır olduktan sonra bol kaynayan tuzlu suda haşlayıp üzerine tereyağı,kırmızı biber sosu gezdirerek sıcak servis yapıyoruz.

About these ads

yemek tarifleri hakkında

yemek tarifleri
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s