bademli ay kurabiye

tüm ziyaretçilerime günaydın.
misafirlerim için hazırladığım kurabiye çeşitlerimden bir tarif daha.
bir önceki postta antepfıstıklıydı kurabiyemiz.bu tarifte yine temel olarak aynı hamuru kullanıp bu kez fıstık yerine kavrulmuş badem kullanıp kurabiyenin üst kısmınıda yumurta akı ve yaprak fındık ile kapladım.
lezzet ve görüntü olarak birbirinden farklı oldu kurabiyeler…bu kurabiye hamuru ile daha önce yabanmersinli kurabiyeyi de yapmıştım.

malzemeler….
1 paket oda ısısında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
1 su bardağı kavrulmuş ince döğülmüş kabuklu tuzsuz badem (hamurun içine eklenecek)
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
dr oetkerin badem esansı bir kaç damla (ilave etmesenizde olur)
aldığı kadar un

üzerine 1 yumurta akı ve yaprak fındık

bademi öncelikle mutlaka kavurun.kavrulmuş badem ile kurabiye çok daha lezzetli oluyor.
tüm malzemelerle hamuru yoğurup bezelere ayırıyoruz.
her bezeyi ay şeklinde şekillendiriyoruz.
önce yumurta akına sonra fındığa banıp tepsiye diziyoruz.
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.


About these ads

About yemek tarifleri

yemek tarifleri
Bu yazı Kurabiyeler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s