EV YAPIMI ANTEP ACILI EZME TARİFİ

Bizde cumaları balık günüdür.yaz kış her cuma balık yeriz.Balığın yanında ne yesek diye düşünürken geçen hafta beşiktaşta bir kebabçıda yediğimiz ezme aklıma geldi bn de yaparım diye düşündüm ve yaptım.Acılı ezmeyi ben hem çok severim, hem de davet sofralarımda mutlaka bir çeşit olarak yer alır.

iştah açıcı, hem de çok lezzetlidir….

Baktım bu güne kadar tarifini vermemişim, arkadaşlarımdan ve beni izleyenlerden gelen istek üzerine tarifini yayınlıyorum…


İşte acılı ezmenin yapılışı:

Mutfak robotuna; iki kuru soğan, iki diş sarımsak, iki soyulmuş salatalık, 2-3 adet temizlenmiş yeşil biber, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz koyularak çalıştırılır ve kıyılır, sonra 3-4 tane domates kabukları soyalarak koyulur, o da kıyılır ama fazla çevirmeyin..Sonra kıydığınız tüm malzemeleri tel bir süzgeçten geçirerek fazla suyunu atın. Suyunu süzdürdüğünüz malzemeyi bir karıştırma kabına alarak, içine iki yemek kaşığı domates salçası, iki yemek kaşığı biber salçası(biber salçası yoksa onun yerine bir kaşık daha domates salçası koyun, ) bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı kimyon ve arzuya göre bolca pul biber, ben 4-5 yemek kaşığı kadar koyuyorum, ne kadar acı olursa o kadar lezzetli oluyor, yarım limon suyu ile bolca zeytinyağını koyup güzelce karıştırın, acılı ezmeniz hazır….Afiyet olsun.

About these ads

About yemek tarifleri

yemek tarifleri
Bu yazı Soslar içinde yayınlandı ve , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s